Miercuri, 2 martie: Zi de post și rugăciune pentru Pace în Biserica Greco-Catolică din România

Miercuri, 2 martie 2022, în toate bisericile greco-catolice din România și din diaspora va fi Zi de post și rugăciune pentru Ucraina. „În comuniune cu întreaga Biserică și cu Urmașul Sfântului Petru îi invit cu căldură pe toți fiii Bisericii noastre Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, din țară și diaspora, să se alăture în spirit de pocăință acestei zile de post și rugăciune, cerând de la Bunul Dumnezeu darul păcii peste întreaga omenire”, se arată în scrisoarea circulară a Preafericitului Cardinal Lucian Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Greco-Catolice din România, dată la Blaj, vineri 25 februarie 2022.

De asemenea, în toate bisericile greco-catolice din România va fi organizată o colectă pentru Ucraina în prima Duminică a Postului mare, 13 martie 2022.

Tot miercuri, 2 martie 2022, cu ocazia împlinirii a 89 de ani de la ultima apariţie a Fecioarei de la Banneux (Belgia), se organizează primul pelerinaj din acest an la Sanctuarul Arhiepiscopal Major al Bisericii Române Unite cu Roma închinat Fecioarei Săracilor din Cărbunari (Blaj). Pelerinajul va începe la ora 15:00, Calea Sfintei Cruci, pe drumul din pădurea Cărbunari, iar de la ora 16:00 se va oficia Sfânta Liturghie în Bisericuța Sanctuarului. La îndemnul Papei Francisc și la invitația Preafericitului Părinte Cardinal Lucian, credincioșii se vor uni în rugăciune pentru pace pentru ca „Fecioara Maria, regina păcii, să ferească omenirea de nebunia războiului!”

Într-o scrisoare circulară adresată tuturor credincioșilor, Întâistătătorul Bisericii Române Unite, își exprimă îngrijorarea față de evenimentele din Ucraina.

„Urmărim cu îngrijorare, alături de întreaga lume, accentuarea conflictelor izbucnite în Ucraina, țara noastră vecină. În comuniune cu întreaga Biserică și cu Urmașul Sfântului Petru îi invit cu căldură pe toți fiii Bisericii noastre Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, din țară și diaspora, să se alăture în spirit de pocăință acestei zile de post și rugăciune, cerând de la Bunul Dumnezeu darul păcii peste întreaga omenire. (…)

De asemenea, dispunem și binecuvântăm organizarea unei colecte în favoarea Ucrainei în prima Duminică a Postului mare, 13 martie 2022, în toate bisericile și catedralele Bisericii noastre. (…)

Ne alăturăm, așadar, în rugăciune Bisericii din Ucraina și Preafericirii Sale Sviatoslav, pentru a cere încetarea violențelor și revenirea păcii”, se arată în scrisoarea circulară a Preafericitului Cardinal Lucian Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Greco-Catolice din România, dată la Blaj, vineri 25 februarie 2022.

Adauga un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *