Clasa pregătitoare „Step by Step” a Școlii Gimnaziale „Toma Cocișiu” Blaj a sărbătorit primele o sută de zile de școală printr-o manifestare la care au participat elevii, cadrele didactice și părinții micuților din această clasă. Element definitoriu al Alternativei „Stey by Step”, sărbătorirea primelor o sută de zile de școală este momentul în care comunitatea nou formată – copii, profesori, părinți – celebrează succesul și pune în valoare noul statut al celor mici, acela de școlar, se arată într-un comunicat al instituției de învățământ.
„Elevii clasei pregătitoare ‘Step by Step’ de la Școala Gimnazială ‘Toma Cocișiu’ din Blaj (Director Prof. Nicolae Mihai Ionescu și Director adjunct Prof. Andrea Remenike Szekeli), coordonați de prof. înv. primar Mihaiela Petru și Gabriela Alecușan, au sărbătorit 100 de zile de școală, dar și cele mai speciale momente din viața de elev. Acest moment reprezintă un indicator important pentru stabilirea modului în care elevii s-au integrat în mediul școlar. Este perioada cea mai delicată, aceea în care copiii se despart de mediul preșcolar și pornesc în școlaritate, ca într-o mare aventură a cunoașterii.
Proiectul ‘100 de zile de şcoală’ s-a adresat în primul rând elevilor şi cadrelor didactice de la clasa pregătitoare, dar şi părinţilor acestora, dorindu-se a fi o punte spre sufletul fiecăruia, o oportunitate de a se cunoaşte mai bine, o şansă de a arăta cât de valoroși sunt împreună, părinți și copii deopotrivă, o modalitate de a exprima emoții prin intermediul artei.
Scopul acestui proiect a fost conștientizarea statutului de școlar, bucuria de a sărbători împreună 100 de zile de şcoală prin activităţi diverse, dar şi creşterea prestigiului clasei şi a şcolii în rândul comunităţii, marcarea acestui important eveniment prin activități desfășurate în cadru solemn.
Cele 100 de zile se traduc prin colecții cu 100 de obiecte realizate cu îndemânare și ingeniozitate iar prezentarea colecțiilor personale îi ajută pe copii să-și exerseze abilitatea de a vorbi în public. Este o metodă mult apreciată de copii, de a învăța să numere până la 100. Este oportunitatea de a face învățarea mult mai atractivă pentru copii, utilizând strategii activ-participative și implicând părinții ca parteneri în educație.
Elevii au identificat 100 de motive pentru care este frumos să vii la școală, au cântat și au dansat. Zi de zi s-au pregătit pentru marea sărbătoare, învățând litere, cifre, poezii, cântece și povești. În această perioadă au învățat să fie prieteni, au avut posibilitatea să se bucure de fiecare zi petrecută în școală, învățând ceva folositor. În clasa împodobită de sărbătoare și-au așezat colecțiile de 100 de obiecte, realizate pas cu pas, zi de zi, de care sunt foarte mândri.
Astfel, ziua de 28 februarie 2023 va rămâne o zi de neuitat pentru micii școlari și nu numai. ‘O zi reușită, pe parcursul căreia, 24 de inimioare au fremătat de emoție și bucurie’, a concluzionat doamna învățătoare Mihaiela Petru. ‘Numărătoarea merge mai departe…important este ca, în fiecare zi, elevii să pășească cu drag pe poarta școlii, colecționând momente și amintiri nepieritoare’, a mai spus învățătoarea Gabriela Alecușan.
La sfârșitul activităților din proiect fiecare elev a primit o diplomă de participare și coronița de absolvent al celor 100 de zile de școală”, informează un comunicat semnat de Prof. Mona-Carmen Cârnaț, purtătorul de cuvânt al Școlii Gimnaziale „Toma Cocișiu” din Blaj.