O tânără voluntar din Germania și-a încheiat misiunea de un an la Caritas Blaj

Asociația Caritas Blaj și-au luat rămas bun de la Kristina Mittelhammer din Augsburg (Germania), care timp de un an a fost voluntar în cadrul organizației blăjene.

Începând cu luna septembrie a anului 2021, Kristina (Tina) s-a alăturat echipelor celor trei servicii sociale pentru copii și vârstnici care funcționează în cadrul Complexului Caritas „Sfânta Hildegard von Bingen” din Blaj. Ea s-a integrat foarte repede în echipa Caritas și a reușit să creeze relații foarte bune de colaborare și prietenie, informează Caritas Blaj.

Pe parcursul acestui an de voluntariat, Kristina a lucrat cu drag atât cu copiii din cadrul Centrului de Consiliere și sprijin pentru Părinți și Copii „Bunul Samaritean”, cât și cu alți beneficiari ai acestui Centru, copii cu dizabilități și vârstnici.

În cadrul Centrului „Bunul Samaritean”, Kristina s-a implicat în sprijinirea copiilor în realizarea unor proiecte artistice diverse și a participat la organizarea și susținerea jocurilor de grup. Pe lângă aceste activități, Kristina a însoțit copiii Centrului în pregătirea unor activități tradiționale românești desfășurate cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, de Paște, de 1 și 8 martie. Kristina i-a învățat pe copii despre modul în care sunt sărbătorite anumite evenimente importante în Germania, cum sunt obiceiurile și tradițiile din Bavaria, locul ei de origine. A organizat carnavalul de prindere a Postului Mare și procesiunea cu candelele de sărbătoarea Sfântului Martin. De asemenea, copiii Centrului, sprijiniți de Kristina, au beneficiat de cursuri de germană și de dans.

Aspectul cel mai important al experienței trăite cu Kristina au fost sprijinul și exemplul pozitiv pe care l-a oferit copiilor, ea fiind o persoană foarte înțelegătoare, calmă și caldă, de care copiii s-au atașat repede, se arată în mesajul Caritas Blaj.

O altă activitate zilnică pe care a realizat-o Kristina a fost și cea de sprijin a persoanelor vârstnice asistate în cadrul Centrului de îngrijire la domiciliu din Blaj. Kristina a însoțit-o pe Sora Narcisa la vizitele realizate la domiciliul acestor persoane vârstnice, pe care le-a ajutat la realizarea cumpărăturilor, plata facturilor sau ridicarea rețetelor de la medic. Ea a ajutat-o pe Sora Narcisa în realizarea operelor medicale și sociale, iar în cadrul întâlnirilor cu bunicii a manifestat o deschidere și disponibilitate de a socializa și discuta cu aceștia. Vârstnicii Centrului Caritas au apreciat foarte mult deschiderea manifestată de Kristina și timpul pe care tânăra din Germania l-a petrecut cu ei.

În afară de sprijinul important oferit serviciilor sociale, unde și-a desfășurat activitatea, și a relațiilor de colaborare deosebite pe care le-a avut cu personalul de la Caritas, Kristina a dezvoltat cu aceștia și relații de prietenie. Pe parcursul acestui an petrecut în Romania, la Blaj, Kristina a cunoscut tineri din Blaj și a legat prietenii făcut cu aceștia, împreună cu care a organizat excursii, drumeții, a participat la o mulțime de evenimente, a mers la schi, și-a petrecut sărbătorile și concediul în Romania.

Asociația Caritas Blaj și-au luat rămas bun de la Kristina Mittelhammer din Augsburg (Germania) într-un cadru festiv, unde a fost organizată o sărbătoare la care au participat toți prietenii ei din Blaj, dar și familia ei, sosită din Germania, așături de care s-a reîntors acasă.

„În concluzie, Kristina a fost o colegă și o prietenă minunată, cu care vom ține legătura în continuare și pe care sperăm din inimă să o revedem și să o mai întâlnim. Îi rămânem foarte recunoscători Kristinei pentru tot ajutorul oferit și pentru comuniunea creată între noi”, se arată în mesajul publicat de Caritas Blaj.

Galerie foto: AICI

Sursa: Caritas Blaj