Peste 45.000 lei strânși de Running&Cycling Club Blaj la ultramaratonul sportiv Autism24h Marea Neagră

Sumă impresionantă strânsă de alergătorii Running&Cycling Club Blaj la ultramaratonul sportiv Autism24h Marea Neagră, desfășurat în zilele de 10 și 11 septembrie în stațiunea Mamaia! Cele două echipe Running&Cycling Club Blaj au reușit să strângă, până acum, suma de 45.420 de lei, pentru cauzele umanitare ale acestui ultramaraton. Cu 2.727 km licitați (un kilometru licitat = 10 lei), echipa Running 1 a ocupat primul loc în clasamentul kilometrilor licitați, în timp ce echipa Running 2, cu 1.815 km licitați, a ocupat poziția a șasea. Suma ar putea fi mai mare, pentru că cei care și-au propus să doneze mai pot face acest lucru până în data de 17 septembrie, accesând linkurile celor două echipe din Blaj, https://www.autism24h.ro/…/club-running-cycling-blaj-1-233 și https://www.autism24h.ro/…/club-running-cycling-blaj-2-240.

O parte din sumele strânse va fi direcționată, de organizatorul competiției, Centrul de Autism Marea Neagră, către asociațiile care se ocupă de persoanele cu autism, o altă parte urmând a fi donată cauzelor umanitare pentru care a alergat fiercare echipă. Cei 24 de alergători, care au compus cele două echipe Running Blaj, au strâns fonduri pentru Filip, un băiețel cu vârsta de un an, din Bucerdea Grânoasă, diagnosticat cu o malformație congenitală a inimii, care a necesitat, până acum, două operații pe cord (ultima la Milano), și pentru Asociația „Sfântul Casian” din Mediaș.

Chiar dacă ultramaratonul sportiv Autism24h Marea Neagră a avut ca principal obiectiv cauzele umanitare pentru care s-a alergat, organizatorii au alcătuit și clasamente în ceea ce privește distanțele alergate, timp de 24 de ore, de cele 68 de echipe participante. Astfel, echipa Running 1 s-a clasat pe locul 6 (1.216 km alergați), în timp ce echipa Running 2 a terminat ultramaratonul de la malul Mării Negre pe locul 22 (702 km alergați).

„Crosul Speranței” 2022, într-un format special

Următorul proiect al Asociației Running&Cycling Club Blaj va avea loc în data de 9 octombrie, când va organiza, la Blaj, tradiționalul Cros al Speranței. În acest an, „Crosul Speranței” va avea un caracter special și va fi legat de inaugurarea, în data de 8 octombrie, la Alba Iulia, a traseului Via Transilvanica, un proiect național al Asociației Tășuleasa Social. Pentru că s-a ocupat de amenajarea traseului în zona Blaj, Running&Cycling Club Blaj a anunțat că ediția a V-a a Crosului Speranței va consta în recunoașterea traseului Via Transilvanica, zona Blaj, cei interesați fiind invitați să petreacă o zi în natură, în drumeție sau în alergare, pe două trasee din apropierea Pădurii Cărbunari.

„Crosul Speranței” 2022 va avea, în acest an, caracter non-competitiv, iar participanții nu vor trebui să achite o taxă de înscriere, precum la edițiile anterioare. Asociația Running&Cycling Club Blaj va reveni, în perioada următoare, cu amănunte legate de „Crosul Speranței” 2022.

Asociația Club Sportiv Running&Cycling Club Blaj are ca obiective promovarea activităților fizice în aer liber, în rândul tuturor vârstelor, promovarea valorilor individuale și colective și organizarea de evenimente cultural-sportive în scop caritabil. Printre cele mai cunoscute evenimente și acțiuni umanitare organizate de asociație amintim „Crosul Speranței” Blaj, „Dăruiește speranță”, „Alerg pentru Autism” Blaj, „Kids Race” sau „Drumul scriitorilor (Via Scriptorum)” Blaj.

Sursa foto: Facebook Running&Cycling Club Blaj