Tânăr din Blaj reținut pentru furt și schingiuirea animalelor

Luni, 30 ianuarie 2023, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un tânăr de 20 de ani, din Blaj, care este cercetat pentru furt calificat și schingiuirea animalelor.

În dimineața zilei de 30 ianuarie, tânărul a pătruns în curtea unei locuințe din Blaj, de unde a sustras un câine, de rasă comună, cu vârsta de aproximativ trei luni, pe care l-a dus la domiciliul său, pentru a-i tăia urechile.

Din cercetări, a rezultat că tânărul ar mai fi tăiat urechile unui alt câine, pe care l-a găsit pe stradă, săptămâna trecută.

Ambele animale au fost evaluate de către medicul veterinar din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor și au fost lăsate în custodia proprietarilor, fiind într-o stare bună de sănătate.

Activitatea polițiștilor Biroului pentru Protecția Animalelor a fost coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj și a fost realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Blaj.

Foto: internet (caracter ilustrativ)