Trei incendii în același timp, în zona Blaj

Pompierii din Blaj au fost chemați să intervină, miercuri, pentru stingerea a trei incendii izbucnite, concomitent, în Blaj, Mănărade și Valea Lungă. La Blaj incendiul a izbucnit la o locuință de pe strada Iazului, la Mănărade flăcările au afectat un atelier de mobilă, iar la Valea Lungă focul a cuprins 7 hectare de vegetație uscată, un fânar și un saivan de oi, unde au murit 400 de ovine. ISU Alba informează că, pentru lichidarea celor trei incendii, la nivelul Gărzii de Intervenție Blaj a fost ridicată capacitatea operațională, fiind emis Cod Portocaliu.

La incendiul de pe strada Iazului din municipiul Blaj au ars o ușă din material termopan și un convertor pe gaz, iar cauza incendiului este în curs de stabilire. La Mănărade, incendiul s-a produs la un atelier de mobilă, unde a ars o anexă, suprafața totală afectată fiind de aproximativ 25 de metri pătrați.

La Valea Lungă (foto), pompierii din Blaj, în cooperare cu SVSU Valea Lungă, au intervenit pentru localizarea și stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Până la ajungerea forțelor de intervenție, au fost afectate un fânar și un saivan de oi, aflate pe câmp. Au ars aproximativ 7 hectare de vegetație uscată, un fânar de 30 metri pătrați și un saivan de oi de 650 de metri pătrați. 400 din cele 500 de ovine aflate în saivan nu au mai putut fi salvate. Din fericire, nu există victime omenești. În saivan se aflau și ovine, care au fost afectate de incendiu. În momentul de față se evaluează ovinele salvate/afectate de incendiu, de către forțele prezente la locul solicitării, informează ISU Alba.

Tot miercuri, alte două incendii de vegetație uscată s-au produs la Sebeș și Vurpăr, în județul Alba.

Foto: ISU Alba

Adauga un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *