Ultramaratonistul blăjean Marius Iorga, o nouă performanță: a încheiat cu succes Ultra-Trail du Mont-Blanc

Ultramaratonistul blăjean Marius Iorga (43 de ani) a reușit o nouă performanță remarcabilă: a încheiat una dintre cele mai dure curse din lume, UTMB Mont-Blanc, „o adevărată Ligă a Campionilor în alergarea montană”, îndeplinindu-și marele vis din momentul în care s-a apucat de acest sport. Marius Iorga a parcurs cu succes cei 171 kilometri ai cursei care însumează o diferență de nivel de 10.042 metri.

Ultra-Trail du Mont-Blanc s-a desfășurat în weekedul 1-3 septembrie 2023, punctul de start a fost în celebra stațiune montană Chamonix (Franța), iar traseul a traversat trei țări: Franța, Italia și Elveția. La competiție au participat peste 2.000 de alergători din întreaga lume, numărul de locuri fiind limitat. Marius Iorga a participat grație performanței reușite anul trecut, când a încheiat, în 31 de ore, ultramaratonul de 100 de mile Val d’Aran by UTMB, cu o diferență de altitudine de 10.000 de metri, competiția din Spania fiind criteriu de calificare la Ultra-Trail du Mont-Blanc 2023.

„Participarea la Ultra-Trail du Mont-Blanc, despre care îmi place să spun că este un fel de Ligă a Campionilor în alergarea montană, unde vin alergători din întreaga lume, este visul meu, pentru asta m-am apucat de alergarea montană acum mai bine de șase ani”, spunea Marius Iorga, într-un interviu pentru Radio Blaj, realizat în vara anului 2022, imediat după revenirea de la Val d’Aran by UTMB, din Spania.

Profesor de religie la Liceul Tehnologic Jidvei, Marius Iorga este cunoscut mai ales pentru activitatea sa ca președinte al Asociației Running&Cycling Club Blaj, care organizează diverse competiții sportive cu caracter umanitar, cea mai cunoscută dintre acestea fiind Crosul Speranței.

Foto: Facebook/ Marius Iorga