Volei Alba Blaj a câștigat al șaptelea titlu național din istorie!

Volei Alba Blaj a învins miercuri, în deplasare, CSM Târgoviște, cu 3-2 (25-20, 18-25, 25-13, 22-25, 15-13) și a închis finala campionatului în minimum de meciuri, scorul general fiind de 3-0 pentru echipa noastră. Este o performanță excepțională pentru Volei Alba Blaj, care a câștigat șapte titluri naționale în ultimele nouă sezoane, obținute în doar 12 ani de existență a clubului: 2015, 2016, 2017, 2019, 2020, 2022, 2023!

Meciul de la Târgoviște a semănat cu al doilea joc de la Blaj, fiind adjudecat de echipa noastră după cinci seturi, partida durând peste 120 de minute. Volei Alba Blaj a câștigat clar seturile unu și trei, gazdele l-au dominat pe al doilea, precum și începutul setului patru, însă blăjencele au revenit și au fost foarte aproape de adversare în tentativa de încheia cât mai repede conturile cu titlul național. Setul cinci a fost cel mai spectaculos, în care gazdele au făcut tot ceea ce au putut pentru a rămâne în finală. Cu trei puncte consecutive, care au dus scorul de la 12-11 la 12-14, Volei Alba Blaj și-a asigurat două mingi de campionat, fructificând-o pe a doua.

Explozia de bucurie din tabăra echipei noastre a fost completată de festivitatea de premiere, voleibalistele și staff-ul tehnic primind medaliile și tricourile de campioane, alături de trofeu, chiar în sala Polivalentă din Târgoviște.

Stevan Ljubičić, antrenorul principal al campioanei României, tehnicianul care a condus echipa spre ultimele două titluri consecutive:

„S-au duelat cele mai bune echipe din campionat, iar asta s-a văzut în calitatea jocurilor. Mulțumesc tuturor, fetelor, conducerii, suporterilor, pentru ceea ce am realizat! Pentru noi, câștigarea campionatului este un mare rezultat, un succes venit după ce am disputat finala Cupei CEV. A fost un an excelent, care ne oferă motivație să muncim mai mult, să mergem mai departe, să facem performanță pentru Blaj, un oraș mic, dar cu o inimă mare”

Pentru Volei Alba Blaj, ultimul obiectiv al sezonului este câștigarea Cupei României. Turneul final se va desfășura în perioada 13-14 mai la Pitești, iar în semifinale campioana României va întâlni CSM Lugoj. În cazul în care se va califica în finală, Volei Alba Blaj va întâlni învingătoarea dintre CSM Târgoviște și Dinamo București.

Volei Alba Blaj va juca, sezonul viitor, din nou în Liga Campionilor, dar pentru prima dată o va face în noua Sală Polivalentă din Blaj!