Volei Alba Blaj a câștigat primul meci cu Grot Budowlani Łódź 3-1 și are prima șansă de calificare în semifinalele Cupei CEV

Volei Alba Blaj a obținut maximum din prima manșă a sferturilor de finală ale Cupei CEV. În fața a peste 1.000 de spectatori, care au făcut o atmosferă senzațională, campioana României a învins, la Târgu Mureș, echipa poloneză Grot Budowlani Łódź, cu 3-1 (25-23, 25-13, 25-27, 25-19) și are prima șansă de calificare în semifinalele competiției. Pentru a accede în penultimul act al Cupei CEV, Volei Alba Blaj trebuie să câștige două seturi în returul programat miercuri, 1 martie, în Polonia, pentru a evita „setul de aur”.

Gergana Dimitrova, desemnată MVP-ul meciului, și Dajana Bošković au reușit cele mai multe puncte în acest joc, ambele terminând partida cu 18 puncte. De la Grot Budowlani Łódź s-a remarcat la acest capitol Monika Fedusio, cu 17 puncte, tot atâtea câte a realizat și Jovana Kocić. Punctele forte ale campioanei României au fost serviciul (13-5 ași) și blocajul (9-4 blocaje câștigătoare).

Stevan Ljubičić, antrenor Volei Alba Blaj: „Așa cum m-am așteptat, a fost un meci greu, dar este foarte important că am câștigat toate cele 3 puncte. Mă bucur de evoluția a două jucătoare pe care le-am folosit mai puțin până acum, Andrea Kossanyiová și Dajana Bošković, echipa noastră are 14 jucătoare, nu doar 6 și până la finalul campionatului și a campaniei europene vom evolua cu toate cele 14 jucătoare. A fost doar prima ‘repriză’, a doua se joacă în Polonia, unde va fi un meci greu, dar avem avantajul psihologic și valoarea de partea noastră.”

Meciul retur se va disputa în Polonia, miercuri, 1 martie, de la ora 19:00. Dacă se va califica, Volei Alba Blaj va întâlni, în semifinale, învingătoarea dintre CSM Târgoviște și Olympiacos Pireu. În primul meci, disputat la Târgoviște, vicecampioana României s-a impus cu scorul de 3-2. Meciurile din semifinale sunt programate în 15 și 22 martie.

Spre deosebire de Cupa României, în competițiile europene criteriul de departajare este cel al punctelor: victoria cu 3-0 sau 3-1 este egală cu 3 puncte, victoria cu 3-2 este recompensată cu 2 puncte, iar înfrângerea cu 2-3 reprezintă un punct. În caz de egalitate la puncte după cele două manșe, se joacă un set decisiv (până la 15), numit și „setul de aur”.

Volei Alba Blaj, care practic și-a asigurat primul loc la finalul sezonului regulat al Diviziei A1, cu trei etape înainte de final, va juca sâmbătă, 25 februarie, pe teren propriu, cu FC Argeș Pitești, în etapa a XX-a a campionatului. Meciul va începe la ora 18:00, iar intrarea în Sala „Timotei Cipariu” este liberă.