Volei Alba Blaj, în fața unui nou moment istoric: astăzi, prima manșă a semifinalei cu Eczacıbaşı Istanbul

Volei Alba Blaj va întâlni astăzi, de la ora 19:00, în Sala Polivalentă din Târgu Mureș, Eczacıbaşı Dynavit Istanbul, în prima manșă a semifinalelor Cupei CEV la volei feminin. Intrarea este liberă, în limita a 30% din capacitatea sălii și în condițiile stabilite de autoritățile sanitare naționale pentru competițiile sportive. Partida va fi transmisă, în direct, de postul de televiziune Digisport 4.

Despre cele două echipe

Pentru Volei Alba Blaj, calificarea în semifinalele celei de-a doua competiţii europene intercluburi reprezintă o nouă performanță, echipa noastră fiind prezentă pentru a patra oară într-o semifinală de cupă europeană, în ultimii cinci ani. De cinci ori campioană a României și de trei ori câștigătoare a Cupei României, Volei Alba Blaj a disputat până acum trei finale de cupă europeană, în toate competițiile organizate de Confederația Europeană de Volei: Liga Campionilor (2018), Cupa CEV (2019) și Cupa Challenge (2021).

La Târgu Mureș, miercuri va sosi una dintre cele mai puternice echipe din Europa, Eczacıbaşı Dynavit Istanbul. Formația turcă are un palmares impresionant: a câștigat Liga Campionilor (2015), Cupa CEV (1999, 2018), Campionatul Mondial al Cluburilor (2015, 2016), deține recordul de titluri naționale în Turcia (28, dintre care 17 consecutive), unde mai are câștigat 9 Cupe ale Turciei și 5 Supercupe. Echipa pregătită de Ferhat Akbaş, pe care îl cunoaștem din perioada în care antrena, cu succes, CSM București, are în componență jucătoare de clasă mondială, precum Tijana Bošković (Serbia), Adams McKenzie (SUA), Maja Ognjenović (Serbia), Laura Heyrman (Belgia), Hande Baladın (Turcia) și Saliha Şahin (Turcia). În acest sezon, Eczacıbaşı Istanbul luptă pentru câștigarea unui nou titlu național, într-unul dintre cele mai puternice campionate din Europa, cu echipe precum VakıfBank Istanbul, Fenerbahçe Istanbul sau Galatasaray Istanbul.

Declarații înainte de meci

Conștient de valoarea adversarului, antrenorul principal Stevan Ljubičić spune că echipa sa privește meciul ca pe o posibilitate de a își măsura nivelul competițional în fața unui adversar titrat:

„Suntem fericiți că ne-am calificat în semifinale, pentru că avem ocazia de a întâlni una dintre cele mai puternice echipe din Europa, Eczacıbaşı Istanbul. Nu doar pentru club, ci și pentru toți cei care facem parte din această echipă, această semifinală reprezintă o mare bucurie și o posibilitate de a ne înfrunta forțele cu o mare echipă, pentru a afla la ce nivel suntem, din punct de vedere european, în acest moment.”

Antrenorul echipei noastre a vorbit și despre problemele cu care s-a confruntat echipa sa în ultimele săptămâni, când Volei Alba Blaj a fost nevoită șă-și amâne trei meciuri din cauza numeroaselor cazuri de covid din lot:

„Înainte de problemele cu covidul din lotul nostru, am atins cea mai bună formă, am fost foarte fericit de modul în care am jucat în meciul tur cu Volero Le Cannet, dar apoi, după două zile, toți cei din echipă ne-am infectat cu Covid-19. Au urmat șapte zile foarte grele pentru noi, în care nu ne-am antrenat și pot spune că am plătit acest preț prin înfrângerea în cinci seturi de la Voluntari, un meci care a venit prea repede pentru noi, dar asta a fost situația. Acum revenim la forma de dinainte, în fiecare zi încercăm să progresăm, deși avem multe meciuri, multe deplasări și foarte puțin timp pentru recuperare. Cred că putem să gestionăm toate aceste lucruri. În acest moment sunt încă destule de îmbunătățit, dar suntem mult mai bine și suntem foarte motivați să ne îndeplinim toate obiectivele pentru acest sezon.”

Prezentă de patru ori în semifinalele Cupei CEV, unde a fost finalistă în două rânduri, căpitanul Nađa Ninković afirmă că echipa sa nu are nimic de pierdut din confruntarea cu Eczacıbaşı Istanbul:

„Sunt foarte fericită pentru calificarea în semifinale, este un mare succes pentru club și pentru noi ca jucătoare. Echipa este bine, am avut problemele pe care le știți, dar totul este în regulă acum. Aș spune că meciul cu Eczacıbaşı Istanbul este unul dintre cele mai ușoare pentru noi, pentru că în astfel de partide, în care nu ai nimic de pierdut, nu există presiunea jocurilor în care pornești ca favorit. Suntem entuziasmate, motivate și vom da tot ceea ce este mai bun pe teren. De mai multe ori am jucat în semifinale și finale de Cupă CEV, îmi doresc să fie și de această dată o calificare în finală și cred că sunt foarte importante aceste meciuri în special pentru jucătoarele tinere, cărora le transmit să aibă încredere în ele, să se simtă libere pe teren, pentru că nu au nimic de pierdut. Nu cred că e nevoie de motivație suplimentară, pentru că toți știm că Eczacıbaşı este cel mai puternic adversar din acest sezon și cred că dacă vom aborda meciul cu încredere și cu multă energie fizică, va fi bine.”

Vicecăpitanul echipei, Andreea Ispas, care are în palmares Cupa Challenge, cucerită cu CSM București (2016), a vorbit despre confruntarea de miercuri, cu Eczacıbaşı Istanbul:

„Ne așteaptă un joc greu, contra unei echipe foarte puternice, dar noi suntem pregătite, motivate și sperăm să oferim publicului un meci foarte spectaculos. Să joci în cupele europene într-o fază superioară reprezintă o ocazie unică, iar acest fapt te determină să dai tot ceea ce e mai bun, pentru că nu te întâlnești prea des cu astfel de meciuri și eu cred că totul depinde de noi. Tinerelor din lotul nostru care vor juca în acest meci le transmit să fie curajoase, să nu aibă emoții, deși emoțiile câteodată te ajută, dar de mult ori te fac să și greșești, și să joace fără complexe, să dea ce e mai bun din ele.”

Cupa CEV, ediția 2021/2022

Volei Alba Blaj a câștigat toate meciurile din acest sezon european și s-a calificat în semifinalele Cupei CEV după ce a trecut, pe rând de Vasas Budapesta (3-1 și 3-0), Paok Salonic (3-1 și 3-0) și Volero Le Cannet (3-0 și 3-2).

Eczacıbaşı Dynavit Istanbul s-a calificat în semifinale după ce a trecut, în tururile anterioare, de Zeleznicar Lajkovac (3-0 și 3-0), Calcit Kamnik (3-0 și 3-0) și Uralochka Ekaterinburg (3-0 și 2-3).

Partida retur este programată la Istanbul, marți, 1 martie.

În cealaltă semifinală se vor întâlni Mladost Zagreb (Croația) și Allianz MTV Stuttgart (Germania)

Sursa: http://voleialbablaj.ro/

Adauga un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *