Volei Alba Blaj s-a calificat în finala Cupei CEV – VIDEO

O nouă performanță europeană pentru Volei Alba Blaj! Campioana României s-a calificat în finala Cupei CEV și va juca pentru a patra oară în ultimii șase ani într-o finală europeană. În meciul retur de la Târgu Mureș, contra vicecampioanei CSM Târgoviște, Volei Alba Blaj a rezolvat rapid ecuția calificării, obținând biletele pentru finală după primele două seturi. Fetele noastre au reușit să câștige și returul, scor 3-1 (25-21, 25-23, 19-25, 25-20), după ce s-au impus și în manșa tur, cu 3-0 (25-15, 25-18, 25-22). În finala Cupei CEV, Volei Alba Blaj va întâlni echipa italiană Savino Del Bene Scandicci. Primul meci se va desfășura la Târgu Mureș, pe 5 aprilie, iar returul este programat la Florența, pe 12 aprilie.

Volei Alba Blaj avea nevoie de doar două seturi pentru a se califica în finala Cupei CEV. Echipa noastră susținută de un public fantastic, în Polivalenta din Târgu Mureș, și-a făcut treaba și a obținut calificarea după primele două seturi, pe care și le-a adjudecat cu 25-21 și 25-23, după o evoluție constantă și atentă, în care nu au dat senzația că poate pierde. Emoții au fost doar în setul al doilea, când relaxarea și presiunea calificării și-au pus amprenta, oaspetele revenind de la un deficit de 9 puncte (9-18) până la unul singur (21-22), însă nervii mai tari i-a avut campioana României, care a reușit să închidă setul și calificarea.

Seturile trei și patru s-au desfășurat sub euforia dată de atingerea obiectivului. Stevan Ljubičić a folosit în aceste două parțiale jucătoarele care nu au evoluat în primele două seturi, același lucru făcându-l și Giovanni Caprara. Bucuria calificării s-a resimțit în prima parte a setului trei, când CSM Târgoviște s-a desprins decisiv, în ciuda revenirii din final. Volei Alba Blaj a închis partida în setul patru, pe care l-a câștigat fără emoții.

MVP-ul meciului a fost desemnată Jovana Kocić, autoare a 11 puncte (5 blocaje), însă cele mai multe puncte au fost reușite de Iuna Zadorojnai (CSM Târgoviște), titulară în seturile trei și patru, care încheiat partida cu 16 puncte. De la Volei Alba Blaj, cele mai multe puncte au fost realizate de căpitanul Gergana Dimitrova (14).

Stevan Ljubičić, antrenor Volei Alba Blaj:

„Sunt foarte mulțumit pentru modul în care echipa a jucat în aceste două meciuri, a fost foarte motivată, mai ales că nu a fost ușor să facem asta după meciurile din Liga Campionilor, dar am fost convins că echipa noastră va jucă încă o finală. Ne-am calificat în finală, este un mare rezultat pentru clubul și pentru fetele pe care le pregătesc. Mulțumim suporterilor pentru susținere! Nu mai am cuvinte, sunt foarte emoționat și sunt foarte, foarte fericit.”

Volei Alba Blaj va întâlni în finala Cupei CEV echipa italiană Savino Del Bene Scandicci, care a trecut, în semifinale, de THY Istanbul (Turcia), după 3-0 în Italia și 2-3 în Turcia.

Finala Cupei CEV este programată în zilele de 5 aprilie (turul) și 12 aprilie (returul), iar Volei Alba Blaj va disputa primul meci acasă, la Târgu Mureș.

Până acum, Volei Alba Blaj a disputat trei finale în toate competițiile intercluburi organizate de CEV: Liga Campionilor (2018), Cupa CEV (2019) și Cupa Challenge (2021). Anul trecut, campioana României a fost eliminată în semifinalele Cupei CEV de Eczacıbaşı Istanbul (Turcia), formație care a și câștigat trofeul.

Volei Alba Blaj a mai disputat o finală de Cupă CEV, în 2019, pierdută în fața echipei italiene UYBA Busto Arsizio, finală în care s-a calificat tot după o semifinală românească, după ce a trecut, cu dublă victorie, de Știința Bacău.