Volei Alba Blaj și-a încheiat parcursul în Liga Campionilor și continuă în Cupa CEV

Volei Alba Blaj și-a încheiat participarea în ediția din acest an a Ligii Campionilor cu o victorie, 3-1 (25-23, 25-20, 24-26, 25-16), obținută în fața campioanei Ucrainei, SC Prometey Dnipro, miercuri seara, la Târgu Mureș. Campioana României, care a ocupat locul 3 în grupa B, va continua în Cupa CEV, unde va întâlni, în sferturile de finală, echipa poloneză Budowlani Łódź. Meciul tur se va desfășura la Târgu Mureș, în perioada 20-22 februarie, iar returul este programat o săptămână mai târziu, în Polonia.

Obligată să învingă la orice scor, în condițiile în care numărul victoriilor obținute în grupă era criteriul de departajare pentru calificarea în Cupa CEV, Volei Alba Blaj a oferit o prestație oscilantă în meciul de la Târgu Mureș. Echipa noastră, care pornea ca favorită, a părut că-și pune singură piedică în acest meci, pe care l-a închis greu și în care alternat momentele bune cu cele în care relaxarea și-a făcut apariția. Dovadă a stat diferența de puncte din fiecare set, care s-a micșorat pe parcursul acestora, totul culminând cu setul 3, în care, de la o diferență de 7 puncte, ucrainencele au revenit, au anulat mingea de meci a campioanei României și au câștigat setul. Setul 4 a arătat o altă față a echipei noastre, impulsionată de introducerea Iarinei Axinte, diferența dintre cele două echipe fiind categorică, mai aproape de valoarea reală.

Iarina Axinte, care a jucat un singur set, a avut cel mai mare indice statistic în acest meci (8,2), în care cele mai multe puncte au fost reușite de Victoriia Russu (25) și Bojana Milenković (24), ultima fiind desemnată jucătoarea partidei. De la SC Prometey Dnipro s-au remarcat Oleksandra Milenko (18 puncte) și Svitlana Dorsman (15 puncte).

Volei Alba Blaj încheie grupa B pe locul 3 (7 puncte, 2 victorii). Pe primul loc s-a clasat Vero Volley Milano (17 puncte), urmată de Volero Le Cannet (11 puncte), în timp ce Prometey Dnipro a terminat grupa pe ultimul loc, cu 2 puncte.

Detalii, AICI