Povestea noastră,

Radio Blaj este singurul post local 100% din Blaj și primul radio local al municipiului Blaj. A apărut la 1 iunie 1998 sub frecventa de 99,4 fm si sub numele de Radio 1 Blaj. Pe parcurs a suferit o transformare a numelui in Radio Blaj și o schimbare de frecventa în 96,2 fm. Cel mai vechi redactor muzical si de știri este Nicu Goga, care a parcurs toate transformările acestui post de radio, ducând mai departe elanul cu care s-a auzit pentru prima dată în Blaj pe un post de radio local: „Bună dimineața, blăjeni!”

Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică și Caritas Mitropolitan Blaj au fost mereu preocupate de a avea un contact cât mai strâns cu credincioșii greco-catolici și nu numai. Activitatea pastorală și socială a fost o prioritate mereu pentru Arhieparhia Greco-Catolică de Alba Iulia și Făgăraș.

Posibilitatea de a folosi ca și instrument în activitățile lor și mass-media a devenit o realitate odată cu înființarea SC MITROMEDIA SRL, societate care deține postul local de radio “RADIO BLAJ”. Prin intermediul acestui post de radio ascultătorii au posibilitatea de a primi asistență spirituala în cadrul emisiunilor religioase și a transmisiunilor în direct a Sf. Liturghii în fiecare zi. RADIO BLAJ oferă de asemenea o gamî variatî de emisiuni culturale, educative, politice, muzicale și de divertisment.

Fiecare ascultător indiferent de vârstă, categorie sociala, etnie sau religie se regăsește în paleta variată de programe pe care o oferă acest post de radio.

Așteptăm cu nerăbdare sugestiile dumneavoastră, fiindcă pentru noi fiecare ascultător contează.

Echipa

Claudiu NICUȘAN

DIRECTOR

Dacă o imagine spune mai mult decât o mie de cuvinte, am zis să mergem nu doar pe audio, ci și pe video. În felul acesta nu scăpăm nimic…

Nicu GOGA

REDACTOR ȘEF

Bună dimineața, blăjeni! Rămâneți alături de noi, așa cum ați făcut-o de mai bine de două decenii cu Radio Blaj!

Avram Faibiș

REALIZATOR

TORA și mama natură

תורה ואמא טבע

Torah şi Mama Natură este emisiunea realizată de reprezentantul cultului mozaic
din Blaj şi tratează Vechiul Testament din perspectiva evreiască dar prezintă
în cadrul acesteia şi recomandări naturiste. Emisiunea este de cele mai multe ori în direct însă se difuzează şi ca emisiune înregistrată. Chiar dacă nu mai există în Municipiul Blaj un procent semnificativ al acestei minorităţi etnice şi religioase, emisiunea se adresează pe calea internetului unui număr semnificativ de ascultători.

Pr. Lect. Univ. Dr. Călin Pațulea

REALIZATOR

„Biblia liturgică duminicală”, sâmbăta și duminica, la Radio Blaj

Începând din toamna anului 2021, la Radio Blaj, lecturile biblice ale duminicii sunt comentate de părintele profesor Călin-Daniel Pațulea. Emisiunea „Biblia liturgică duminicală” poate fi ascultată sâmbăta, de la ora 18:00 și, în reluare, duminica, de la ora 08:00. Practic, părintele profesor Călin-Daniel Pațulea revine la Radio Blaj cu această emisiune, după o absență de aproape 10 ani. Îi mulțumim pentru colaborare și îi dorim mult succes!

Părintele Călin-Daniel Pațulea este profesor de teologie biblică la Facultatea de Teologie Greco-Catolică Blaj din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj Napoca, autor a numeroase volume de comentarii biblice, a unor studii și articole pe aceste teme, cercetător și membru în mai multe centre de cercetare și asociații biblice din țară și străinătate, colaborator și redactor la reviste creștine, realizator de emisiuni radio, având ca teme lecturile Vechiului și Noului Testament.

Pr. Conf. Univ. Dr. William Bleiziffer

REDACTOR

Redacția Religie și cultură

Dialoguri spirituale (live sau înregistrată) este una dintre emisiunile îndrăgite de
o mare parte a publicului ţintă. Este o emisiune realizată de mai mulţi colaboratori
care au pregătirea profesională necesară realizării unor astfel de emisiuni cu caracter cultural-religios.Temele pe care le aleg sunt subiecte religioase din Sfânta Scriptură. Emisiunea este fie înregistrată, fie în direct, în funcţie de realizator. Ea se difuzează de luni până vineri între orele 10:30 şi 11:00, în reluare între orele 18:00 şi 18:30 iar sâmbăta între orele 9:00 şi 9:30. Rolul acestei emisiuni este şi unul formativ, prin care realizatorul urmăreşte îmbogăţirea din punct de vedere spiritual a celor care urmăresc emisiunea.

Rev. Dr. GUDOR Kund Botond

REDACTOR

Redacția în Limba Maghiară

Emisiunea în limba maghiară realizată de către Rev. Dr. GUDOR Kund Botond, redactorul redacției în limba maghiară, este o emisiune adresată minorității etnice maghiare din Municipiul Blaj, care în două localități componente are un procent de peste 50%. Emisiunea are un caracter cultural, educativ, informativ şi religios şi doreşte să aducă minorităţii maghiare pe calea undelor segmente importante din tradiţia ei, din cultura dar şi limba maghiară. Deseori această emisiune transmite un sentiment puternic de radio comunitar, tocmai prin prezenţa invitaţilor din comunitatea maghiară, care contribuie prin discuţiile pe care le poartă în direct, dar şi prin recitarea sau interpretarea unor cântece vechi la realizarea unei emisiuni de calitate. Emisiunea este presărată cu piese muzicale în limba maghiară.

Vlad Mezei

Transmisiuni LIVE

Ionescu Popescu

Proin aliquam mattis mauris ac molestie. Nam ut nulla lacus.