Blaj: Cod galben de ploi, valabil până vineri seara

Municipiul Blaj se va afla, începând de joi, 15 septembrie, ora 14:00, până vineri, 16 septembrie, ora 21:00, sub avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, în vestul, centrul și nord-vestul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Notă: Perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică și ploi abundente vor fi în zilele următoare în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în regiunile intracarpatice.

Zona fde Nord-Vest a județului Alba se afla, în perioada 15 septembrie, ora 17:00 – 16 septembrie, ora 12:00, sub avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente. Local în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și nordul Carpaților Orientali vor fi perioade cu averse torențiale, vijelii puternice, frecvente descărcări electrice și pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 40…60 l/mp și izolat 70 l/mp.

Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie RA