Blaj: DN14B, între Blaj și Teiuș, va fi modernizat

Autoritățile locale au făcut un prim pas concret pentru modernizarea DN14B, între Blaj și Teiuș. La Ministerul Transporturilor, a fost semnat protocolul de colaborare între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Primăria Municipiului Blaj, Consiliul Județean Alba și primăriile din Crăciunelu de Jos, Mihalț și Teiuș, pentru realizarea documentației tehnice și elaborarea proiectului tehnic în vederea executării lucrărilor de modernizare a Drumului Trans Regio Blaj – Teiuș – A10.

Lucrările vor fi finanțate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin programul investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2021 – 2023.

Proiectul „Blaj – Teiuș – A10” vizează modernizarea DN14B, prin realizarea, acolo unde se poate, a câte două benzi de circulație pe fiecare sens, construirea a două poduri rutiere peste pasajele de cale ferată de la Teiuș și Crăciunelu de Jos, precum și scoaterea traficului greu din comuna Crăciunelu de Jos, singura localitate traversată în prezent de DN 14B, pe ruta Blaj – Teiuș.

„În acest fel, vom asigura o conexiune rapidă a Blajului cu autostrada A10 (Sebeș – Turda), cu beneficii majore în dezvoltarea economică și turistică a întregii zone”, a declarat primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, care a mai precizat că în domeniul infrastructurii rutieră următorul pas îl reprezintă realizarea variantei ocolitoare a municipiului Blaj.

Foto: internet

Adauga un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *