Blaj: Paul Cucerzan (ACS Hususan Tiur) luptă la Gala Prometheus Fighting Promotion de la Dej

Sportivul Paul Cucerzan (22 ani), legitimat la Asociația Club Sportiv Hususan Tiur (Blaj), va lupta joi, 1 septembrie, la una dintre cele mai puternice competiții de kickbox din România, Prometheus Fighting Promotion, ce se va desfășura la Sala Sporturilor din Dej. Paul Cucerzan, originar din comuna Târnava (județul Sibiu), va lupta în meciul 6 al galei, la categoria 77 de kilograme, unde îl va avea ca adversar pe Alin Răducu (CS Atac Roșiorii de Vede). Gala Prometheus Fighting Promotion de la Dej va începe la ora 18:30 și va fi transmisă în direct de Digisport 2 și de canalul specializat FightBoxHD. La Gala de la Dej vor fi opt meciuri de kickbox și două de box.

Paul Cucerzan, pregătit de antrenorul Dan Hususan, a susținut, până acum, cinci meciuri la profesioniști, soldate cu două victorii, un rezultat de egalitate și două înfrângeri. Paul Cucerzan a mai participat la Colosseum Tournament Kickboxing 29 Arad, la finalul anului 2021, când o accidentare la umăr l-a obligat să abandoneze lupta în repriza a doua a meciului cu Liviu Ionilă (Craiova), după ce câștigase la puncte prima repriză.

Prezența unui sportiv legitimat la ACS Hususan Tiur (Blaj) la o asemenea competiție reprezintă un nou succes al clubului fraților Hususan, care a fost înființat în luna februarie 2021. Anul trecut, Asociația Club Sportiv Hususan Tiur (Blaj) a participat la două concursuri de amatori, Cupa Cetate Deva (cu 10 sportivi, care au obținut 4 medalii de aur și 6 de argint) și Cezar Fight Championship Sebeș (cu 20 de sportivi, care au obținut 8 medalii de aur și 12 de argint), iar în decembrie 2021 clubul a fost prezent, prin Paul Cucerzan, la gala profesionistă Colosseum Tournament Kickboxing 29 Arad.

„Anul 2022 a fost un an foarte bun pentru noi, pentru că ne-a adus mai multe medalii și o centură de campion la fete (categoria 14 ani), obținută de Ștefania Tarco la turneul Cezar Fight Championship (unul dintre cele mai bune turnee de amatori din țară). Activitatea principală a clubului nostru este kickboxingul, unde avem înscriși 50 de sportivi, cu vârste cuprinse între 5 și 40 ani. Ne dorim demararea programului Sportul în Familie, prin care vrem să aducem în sala de antrenament toți membrii unei familii, pentru a practica artele marțiale împreună”, a declarat Ioan Radu Hususan, președinte și antrenor la ACS Hususan Tiur (Blaj).