Blaj: Podul Minciunilor va fi deschis joi, 1 decembrie 2022, la ora 16:00

Este oficial! Joi, 1 decembrie 2022, începând cu ora 16:00, va fi deschisă circulația rutieră și pietonală pe „Podul Minciunilor”. Investiția a fost finalizată la timp, în termenul anunțat de autoritățile locale. Inaugurarea oficială a Podului Minciunilor va avea loc luni, 5 decembrie, printr-un „Concert pe pod”, manifestare care, începând din acest an, va fi organizată în ajunul „Târgului Căciulilor”.

Noul pod are cinci benzi de circulație rutieră și două benzi pentru circulația pietonală, cu trotuare acoperite și încălzite. Lucrările de reabilitare și modernizare a Podului Minciunilor, începute în data de 28 martie 2022, au fost efectuate de Retter Projectmanagement SRL Șelimbăr, câștigătorul licitației de proiectare și execuție. Costul investiției, realizată din fonduri locale și guvernamentale, se ridică la aproximativ 3 milioane de euro.

Primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar:

„Este o promisiune onorată, pentru că, așa cum am anunțat încă de la debutul lucrărilor, Podul Minciunilor va fi finalizat până la data de 1 decembrie 2022. Este o investiție realizată în timp record, de aproximativ 8 luni, în condițiile în care construcția unui pod la parametrii cei mai înalți (din punct de vedere tehnic și arhitectural) durează, în țara noastră, în medie 2 ani, iar lucrările la noul pod au fost complexe și au început cu demolarea vechii structuri.

Podul Minciunilor este una dintre cele mai spectaculoase construcții din România, cu un aspect arhitectural modern și futurist, care îmbină vechiul și noul, respectând patrimoniul existent în zonă. Este o investiție foarte importantă, în valoare de aproximativ 3 milioane de euro, obligatorie pentru Blaj, care rezolvă dificultățile create de traficul rutier din zonă.

Adresez mulțumiri constructorului, Retter Projectmanagement SRL Șelimbăr, pentru promtitudinea și profesionalismul de care a dat dovadă în toată această perioadă. De asemenea, le mulțumesc tuturor locuitorilor din Blaj pentru răbdarea și înțelegerea avută în timpul lucrărilor.”

Inaugurarea oficială a Podului Minciunilor din Blaj va avea loc luni, 5 decembrie, de la ora 18:00, printr-un „Concert pe pod”, o manifestare despre care autoritățile blăjene spun că va deveni tradițională în ajunul „Târgului Căciulilor”, care are loc în data de 6 decembrie. Programul artistic va fi susținut de Fanfara Județului Alba, dirijor Coriolan Honcaș și de Robert Gavrilaș și Trupa The Puzzles. Atmosfera va fi întreținută de DJ George Vasinc. Organizatorii evenimentului sunt Primăria și Consiliul Local Blaj, Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură Augustin Bena Alba.

Foto: probe pentru iluminatul arhitectural al Podului Minciunilor Blaj – 29 noiembrie 2022