Blaj: Toate persoanele angajate temporar, fără concurs, la Spitalul Blaj, în timpul stărilor de urgență și de alertă, au fost angajate definitiv

Toate persoanele angajate temporar, fără concurs, la Spitalul Blaj, pe perioada stărilor de urgență și de alertă, au fost angajate definitiv, după ce au promovat examenul pentru ocuparea posturilor pe perioadă nedeterminată. Este vorba despre 47 de persoane, respectiv patru medici, 26 de asistenți medicali și 17 persoane reprezentând personal auxiliar sanitar (îngrijitoare de curățenie). De asemenea, alți doi medici își vor începe activitatea la Spitalul Municipal Blaj (Secția Pediatrie și Dispensar TBC), după ce au promovat, în această lună, concursul organizat pentru ocuparea celor două posturi.

Cei patru medici angajați temporar vor lucra pe perioadă nedeterminată în secțiile Chirurgie generală, Chirurgie vasculară, Cardiologie și ATI. Ce 26 de asistenți medical aflați în aceeași situație au fost repartizați pe secțiile: Cabinet ORL (1), Cardiologie (2), Chirurgie generală (1), Pneumologie (1), Urologie (1), Chirurgie vasculară (1), Oftalmologie (1), Neonatologie (2), Compartiment ORL (1), Farmacie (1), Laborator Radiologie (4), ATI (1), Boli Infecțioase (1), Neurologie (1), Obstetrică-Ginecologie (1), Pediatrie (1), Statistică (2), Spitalizare de zi (3).

De asemenea, cele 17 persoane reprezentând personal auxiliar sanitar (îngrijitoare de curățenie) au fost repartizate în următoarele secți sau compartimente: Boli Infecțioase (1), Chirurgie generală (2), Bloc operator (1), Pediatrie (3), Medicină internă (2), Obstetrică-Ginecologie (3), CPU (1), Spălătorie (1), Garderobă (1), Bloc alimentar (2).

Examenele au fost organizate conform Regulamentului de concurs, aprobat de Spitalul Blaj în baza Ordinului Ministrului Sănătății.

Primarul Gheorghe Valentin Rotar a declarat că la Blaj nu s-a pus niciodată problema renunțării la personalul angajat temporar la Spitalul Municipal, deoarece ocuparea posturilor s-a făcut în limita posturilor vacante.

„Pe lângă investițiile în infrastructura de sănătate, în creșterea calității condițiilor hoteliere din spital, dar și în aparatura medicală de înaltă tehnologie, preocuparea noastră este și aceea de a asigura un act medical de calitate, în beneficiul pacienților internați aici. Vom acorda atenție sporită acestui domeniu, prin selectarea de personal medical calificat și sunt convins că nu va trece mult timp până când blăjenii vor avea la dispoziție toată gama de servicii medicale, la standarde europene, conform aspirațiilor și pretențiilor orașului nostru”, a scris, pe pagina sa de facebook, primarul Rotar.

Adauga un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *