Blaj: Trei zile de caniculă și disconfort termic, începând de miercuri, 29 iunie

Municipiul Blaj se va afla sub cod galben de caniculă în perioada 29 iunie – 1 iulie 2022, când sunt așteptate temperaturi care vor atinge chiar și 37 de grade celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat.

Meteorologii au emis, marți, avertizări Cod Galben și Cod Portocaliu de caniculă, valabile în toată țara începând de miercuri, 29 iunie, până vineri, 1 iulie.

În intervalul menționat valul de căldură se va extinde și se va intensifica în toate regiunile, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 33 și 37 de grade. În aceste condiții, disconfortul termic va fi ridicat mai ales în zonele de câmpie și de podiș, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Tot de miercuri, 29 iunie, și tot până vineri, 1 iulie, va fi în vigoare un Cod Portocaliu de căldură persistentă și disconfort termic accentuat în vestul și nord-vestul țării, dar și local în centrul teritoriului.

Potrivit meteorologilor, în zilele de miercuri (29 iunie), joi (30 iunie) și vineri (1 iulie), valul de căldură va fi persistent în vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului, iar temperaturile se vor apropia de valorile maxime extreme ale perioadei. Se vor înregistra frecvent valori de 37…38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Sursa: www.meteoromania.ro