Daniel Tătar, noul antrenor principal al echipei CIL Blaj

CIL Blaj va avea, din sezonul viitor al Ligii a IV-a, un nou staff tehnic. Antrenor principal a fost numit Daniel Tătar, cel mai cunoscut fotbalist pe care l-a dat Blajul fotbalului românesc.

Cu peste 250 de meciuri susținute la nivelul primelor două ligii fotbalistice din România, Daniel Tătar a evoluat, în carieră, la nivel de seniori, pentru Inter Blaj, Unirea Alba Iulia, Voința Sibiu, FC Brașov, Academica Clinceni, FC Cisnădie, FC Hermannstadt, CSC Șelimbăr și Inter Stars Sibiu, la ultima echipă activând și ca antrenor principal interimar, în finalul sezonului trecut.

Daniel Tătar va fi ajutat pe bancă de antrenorul secund Cosmin Baba și de directorul sportiv Septimiu Boancăș, fost antrenor principal la CIL Blaj timp de șapte ani.

„Am ales să-l aducem antrenor principal pe Daniel Tătar, cel mai reprezentativ fost jucător pe care Blajul l-a oferit fotbalului românesc la cel mai înalt nivel! Septimiu Boancăș este un fost colaborator al nostru, activând șapte ani consecutiv în postura de antrenor principal, iar cu el pe bancă am reușit să avem rezultate remarcabile. Cosmin Baba este un fost jucător al echipei noastre, în ultima perioadă fiind implicat activ la echipa de fotbal din Crăciunelu de Jos”, a declarat Augustin Damian, președintele CS CIL Blaj.

„Îmi doream să fiu mai aproape de familie și să ofer ceva și orașului natal! M-a determinat să vin la Blaj în primul rând infrastructura care e senzațională și faptul că sunt născut la Blaj, am vrut să revin să muncesc pentru oraș, pentru că am avut susținerea tuturor celor de aici în cariera de jucător! Obiectivul este să facem o echipă bună, să le oferim jucătorilor din Blaj și din jurul Blajului șansa de a avea continuitate în momentul terminării junioratului! Mulțumesc conducerii pentru că au acceptat toți membrii pe care i-am dorit lângă mine in acest nou proiect, care nu va fi unul ușor”, a declarat Daniel Tătar pentru SportînSibiu.

Odată cu numirea noului staff tehnic, se așteaptă ca pretențiile echipei CIL Blaj să crească în noua ediție a campionatului Ligii a IV-a a județului Alba, mai ales că echipa blăjeană pregătește o campanie interesantă de transferuri, conform cotidianului Unirea.

CIL Blaj a încheiat sezonul trecut campionatul pe locul trei, la distanță mare de campioana județului Alba, Industria Galda de Jos, echipă care a și câștigat barajul de promovare în Liga a III-a.