Duminică, 9 octombrie 2022: „Crosul Speranței” Blaj – Via Transilvanica

Ediția a V-a a „Crosului Speranței” Blaj se va desfășura duminică, 9 octombrie 2022, începând cu ora 10:00, în Pădurea Cărbunari și va fi dedicată inaugurării traseului Via Transilvanica. „Crosul Speranței” 2022 va consta în recunoașterea traseului Via Transilvanica, zona Blaj, pe porțiunea Pădurea Cărbunari – Valea Vezii – Obârșia, cei interesați fiind invitați să petreacă o zi în natură, Manifestarea din acest an va avea un caracter non-competitiv, iar participanții nu vor trebui să achite o taxă de înscriere, precum la edițiile anterioare.

Organizatorul evenimentului, Asociația Running&Cycling Club Blaj, propune pentru acest an două trasee pentru adulți și patru curse pentru copii, care pot fi parcurse în alergare sau la pas. Înscrierile se pot face până joi, 6 octombrie, la adresa https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd3UD56pA6Vhfk7pB2HrlZyGDVVElOZQxBvPyA2AmZBfzcZhg/viewform?fbclid=IwAR2D0ZMG2fB9HkDYveObOh_eZcX8zf9Vt7YDCUDzOymEwA9CD7iXnjIx8oc

Și la această ediție, „Crosul Speranței” vine în sprijinul copiilor cu Sindromul Down din cadrul Serviciului de Ajutor Maltez, Filiala Blaj. Se pot face donații în contul Asociației amintite, deschis la BCR Blaj,
RO55RNCB0007131182110001 sau într-o urnă specială, amplasată la fața locului, în zona Start/Sosire.

Traseele propuse sunt dus-întors, doar pe marcajul Via Transilvanica, pe poteci sau drum forestier, iar timpul maxim de parcurgere a distanțelor este de cinci ore. Participanților le este recomandat să folosească echipament adecvat, în funcție de distanța aleasă și de condițiile meteo. Copiii mai mici de zece ani pot participa doar însoțiți de adulți.

Asociația Running&Cycling Club Blaj va pune la dispoziție puncte de alimentare/hidratare pe traseele propuse: Zona Start/Sosire, km 4, km 10 și respectiv km 16.

Cursele propuse vor avea distanța (orientativă) cuprinsă între 500 metri și 20 de kilometri, astfel:

– Cursele copiilor: 500 m (copii mai mici de 10 ani), 1.000 m (copii cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani) și 4 km (copii cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani);

– Cursele adulților: 8 km și 20 km.

Relații suplimentare se pot obține și la telefonul 0729-014.565.

„Crosul Speranței” 2022, ediție specială, marchează inaugurarea, în data de 8 octombrie, la Alba Iulia, a traseului Via Transilvanica – „Drumul care Unește”, un proiect național al Asociației Tășuleasa Social, Asociația Running&Cycling Club Blaj fiind cea care s-a ocupat de amenajarea traseului Via Transilvanica în zona Blaj.

Asociația Club Sportiv Running&Cycling Club Blaj are ca obiective promovarea activităților fizice în aer liber, în rândul tuturor vârstelor, promovarea valorilor individuale și colective și organizarea de evenimente cultural-sportive în scop caritabil. Printre cele mai cunoscute evenimente și acțiuni umanitare organizate de asociație amintim „Crosul Speranței” Blaj, „Dăruiește speranță”, „Alerg pentru Autism” Blaj, „Kids Race” sau „Drumul scriitorilor (Via Scriptorum)” Blaj.