Echipa de volei feminin gimnaziu a Colegiului Național „I. M. Clain” Blaj, campioană națională la Olimpiada Națională a Sportului Școlar (ONSS)

O nouă performanță remarcabilă a voleiului blăjean! Echipa Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” Blaj a devenit, la finalul săptămânii trecute, campioană națională la Olimpiada Națională a Sportului Școlar (ONSS), la volei feminin, categoria gimnaziu!

Fetele din Blaj, pregătite de profesorul Raluca Rotar, au cucerit medaliile de aur, în cadrul turneului final de la Tulcea, după ce au obținut cinci victorii din tot atâtea posibile. În faza grupelor, Echipa de volei feminin gimnaziu a Colegiului Național „I. M. Clain” Blaj a învins Școala Gimnazială Nr 179 București (2-0), Școala Gimnazială „Avram Iancu” Baia Mare (2-0) și Școala Gimnazială „Coresi” Târgoviște (2-1). În semifinalele, voleibalistele din Blaj au trecut de Școala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava (2-0), iar în marea finală au învins din nou Școala Gimnazială „Coresi” Târgoviște (2-1).

Componența echipei de volei feminin gimnaziu a Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” Blaj la turneul de la Tulcea a fost următoarea: Brianna-Maria Barna, Amira Ana-Maria Săbăduș, Mara Miriam Mihu, Jasmine Iulia Mărginean, Teodora Ștefania Comănici, Rania Lara Ștefănescu, Teodora Iulia Nicoară, Anastasia Gruiescu, Irina Nadia Nemeș, Maia Daria Tocaciu! Antrenor: profesor Raluca Rotar!

Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj a avut, în acest an, toate echipele de volei calificate la turneele finale ale Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSS). Echipa de gimnaziu băieți nu a mai făcut deplasarea la turneul final, deoarece marea majoritate a voleibaliștilor au participat, cu echipa CSȘ Blaj, la turneul final al Campionatului Național de cadeți – Divizia Perspectivă, pe care l-au găzduit la Blaj, la finalul căruia au ocupat locul secund.

La categoria licee, Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj va participa la turneele finale ale Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSS), care se vor desfășura în perioada 25-28 mai. Echipa de fete, pregătită de Raluca Rotar, va juca la Focșani, iar echipa de băieți, pregătită de Dan Balu, va lupta pentru medalii la București.