Gala Sportului Județean: Volei Alba Blaj – echipa anului, Cristina Man – antrenorul anului

Campioana României la volei feminin, Volei Alba Blaj, a fost desemnată și în acest an cea mai bună echipă sportivă din județul Alba. Tot Blajul dă și antrenorul anului în județ la secțiunea sporturi olimpice, Cristina Man (CSȘ Blaj/ AC “Mica Romă” Blaj) primind această distincție grație performanțelor reușite în 2022 în competițiile de atletism naționale și internaționale.

La Gala Sportului Județean, organizată duminică, 18 decembrie, de Consiliul Județean Alba, au mai fost premiați atleții blăjeni, precum și echipele de volei masculin și feminin ale Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” Blaj, vicecampioane naționale la Olimpiada Națională a Sportului Școlar.

În acest an, Volei Alba Blaj a cucerit cel de-al șaselea titlu de Campioană a României, reușind și eventul prin câștigarea Cupei României și reprezintă, în acest sezon, România în Liga Campionilor la Volei Feminin. Pentru aceste performanţe realizate, echipa de volei feminin a CSM Volei Alba Blaj primește titlul de echipa anului în județul Alba. De asemenea, Gergana Dimitrova a fost desemnată cea mai bună voleibalistă, la aceeași Gală.

Antrenoarea Cristina Man (CSȘ Blaj/ AC “Mica Romă” Blaj) a fost desemnată antrenorul anului la secțiunea sporturi olimpice. Este pentru a doua oară când Cristina Man primește această distincție, ea fiind desemnată antrenorul anului și în 2014.

La secțiunea echipe, au fost premiate două dintre echipele echipele de volei masculin și feminin ale Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” Blaj, care au urcat pe podium la Campionatele Naționale sau la Olimpiada Națională a Sportului Școlar:

– Colegiul Național “Inochentie Micu Clain” Blaj (profesor Raluca Valentina Rotar), vicecampioană națională la volei feminin, ONSS, clasele IX-XII;

*Colegiul Național “Inochentie Micu Clain” Blaj (profesor Silviu Ioan Marcu) – vicecampioană națională la volei masculin, ONSS, clasele V-VIII;

În cadrul Galei Sportului Județean 2022, organizatorii au mai acordat și o serie de mențiuni pentru atleții din Blaj, sportivi care au urcat pe podium la Campionatele Naționale sau la finalele naționale ale Sportului Școlar și Universitar, dar și sportivi care au reprezentat România în competiții internaționale oficiale:

– sportivi masters (+35 ani): Aurelian Zăgrean (“Mica Romă” Blaj) – atletism;

– atletism: Mihaela Blaga, Andreea Bogdan, Denisa Komives și Marta Popescu (toate CSȘ Blaj/ “Mica Romă” Blaj), Iulia Mărginean și Alexandra Hudea (“Mica Romă” Blaj).

Foto: Dan Henegar (Ziarul Unirea)