Grav accident la Cetatea de Baltă, soldat cu decesul unui conducător auto

Un grav accident rutier, soldat cu decesul unui conducător auto, s-a petrecut joi, 4 mai, pe Dj 107, în jurul orei 13.40, pe raza localității Cetatea de Baltă. Accidentul s-a produs ca urmare a impactului dintre un autoturism și un camion, iar șoferul autoturismului, rămas încarcerat în mașină, nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare. Pompierii au intervenit și pentru stingerea incendiului produs la autoturism, iar la fața locului a fost solicitat elicopterul SMURD.

Echipajele prezente la fața locului au acționat prioritar pentru extragerea unei persoane încarcerate în autoturismul implicat și lichidarea incendiului izbucnit la nivelul acestuia. Victima extrasă din autoturism, un bărbat cu vârsta cuprinsă între 40 și 50 de ani, a fost preluată de un echipaj SAJ pentru a i se aplica manevre de resuscitare. Din nefericire, conducătorul autoturismului nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul acestuia.

Conducătorul autocamionului nu a necesitat îngrijiri medicale. Incendiul izbucnit la nivelul autoturismului a fost lichidat în scurt timp.

„Menționăm faptul că până la sosirea forțelor de intervenție la locul producerii accidentului, victima a fost extrasă de Urgență din autoturism de către cetățenii participanți la trafic. Pe această cale, ținem să le mulțumim de spiritul civic de care au dat dovadă în salvarea vieții persoanei și totodată, pentru încercarea de a stinge incendiul produs la autoturism”, anunță ISU Alba.

Forțele alocate la locul intervenției: o autospecială de stingere, un echipaj de prim ajutor, o ambulanță tip C1 – Terpie Intensivă Mobilă – Garda de Intervenție Blaj, o autospecială de stingere și o autospecială de descarcerare – Detașametul de Pompieri Târnăveni, elicopterul SMURD Mureș și SVSU Cetatea de Baltă, informează ISU Alba.

Foto: ISU Alba