Noul Ambulatoriu al Spitalului Blaj, inaugurat – VIDEO

La Spitalul Blaj a fost inaugurat, luni, 12 decembrie 2022, noul Ambulatoriu, o investiție pe fonduri europene a Primăriei Blaj, în valoare de 3 milioane de euro. Clădirea, cu 5 niveluri (demisol + parter + 3 etaje), are 16 cabinete medicale cu săli de tratament. Ambulatoriul Spitalului Municipal va funcționa, pentru cei peste 50.000 locuitori din zona Blaj, începând din primele zile ale anului 2023. Pe site-ul oficial al instituției medicale blăjene, www.spitalblaj.ro, se pot deja face programări pentru serviciile medicale oferite de Ambulatoriu.

Ambulatoriul Spitalului Blaj este o investiție desfășurată pe fonduri europene, finanțată în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 și derulată prin Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, care a costat 3 milioane de euro, contribuția Primăriei Blaj fiind de aproximativ un milion de euro, a anunțat primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

Prin această investiție, municipalitatea blăjeană și-a dorit îmbunătățirea și creșterea calității activității medicale pentru cei peste 50.000 locuitori din zona Blaj.

Extinderea Ambulatoriului Spitalului Municipal Blaj s-a materializat printr-o clădire nouă, similară celei existente, care a fost alipită clădirii spitalului. Aici se vor transfera secțiile de ambulatoriu în spațiile nou-create, care au fost dotate cu aparatură medicală și cu mobilier medical necesar pentru funcțiunile specifice de ambulatoriu. La exterior au fost reabilitate aleile pietonale, care, împreună cu căile de acces către ambulatoriu, precum și cu cele de la ambulatoriu către spital, sunt iluminate. Tot în incintă s-au realizat spații verzi și s-a amenajat o parcare pentru ambulanțe sau pentru autosanitarele destinate consultațiilor la domiciliu.

VIDEO AMBULATORIU SPITAL BLAJ