Peste 600 de elevi din Blaj vor beneficia, în acest an școlar, de cursuri gratuite de inițiere în înot

Organizarea de cursuri gratuite de inițiere în înot pentru elevii din Blaj se dovedește un real succes! În acest an școlar, beneficiari vor fi 620 de elevi din clasele I-XII, un număr aproape triplu față de cel de anul trecut, anunță Primăria Blaj.

Cursurile au început în data de 6 decembrie, cu elevii avansați, în număr de 280, care au beneficiat anul trecut de acest program sau care au mai luat lecții de înot. Ei au fost repartizați în 12 grupe, iar cursurile sunt susținute de trei instructori, fiecare dintre aceștia având câte trei grupe. Cele zece cursuri gratuite se vor desfășura de două ori pe săptămână, conform programului comunicat elevilor.

Pentru ceilalți 340 de elevi înscriși prin intermediul școlilor de care aparțin, care vor beneficia tot de zece cursuri gratuite de inițiere în tainele înotului, cursurile vor începe în februarie 2023 și vor fi susținute de patru instructori.

„Organizarea de cursuri gratuite de ințiere în înot pentru elevii din Blaj este un obiectiv firesc pentru Primăria și Consiliul Local Blaj, iar interesul ridicat pentru acest program educativ și sportiv nu poate decât să ne bucure! Este și o formă de valorificare a bazinului acoperit de înot, o investiție de peste un milion de euro a Primăriei Blaj, prin care ne-am propus creșterea calității vieții în comunitate”, afirmă primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

„Unul dintre obiectivele administrației locale este încurajarea practicării înotului, un sport complex ce asigură dezvoltarea armonioasă și sănătoasă a copiilor noștri, care deschide perspective pe termen lung, astfel încât majoritatea celor care beneficiază de astfel de cursuri să continue să practice acest sport și în viitor”, spune edilul blăjean.

În 2021, în primul an de implementare a acestui program, au beneficiat de cursuri gratuite de inițiere în tainele înotului 285 de elevi din Blaj.