Volei Alba Blaj, din nou în semifinalele Cupei CEV

O nouă performanță europeană pentru Volei Alba Blaj! Campioana României s-a calificat, pentru a cincea oară în istorie, într-o semifinală europeană. Echipa noastră a învins și în returul din Polonia Grot Budowlani Łódź, cu scorul de 3-2 (21-25, 25-23, 25-22, 21-25, 15-10) și s-a calificat în semifinale Cupei CEV. Fetele pregătite de Stevan Ljubičić și-au asigurat biletele pentru semifinale după doar trei seturi, însă și-au respectat blazonul și au luptat și pentru a obține victoria în acest meci. În semifinale, programate în 15 și 22 martie, primul meci în deplasare, Volei Alba Blaj va juca cu învingătoarea dintre CSM Târgoviște și Olympiacos Pireu.

Volei Alba Blaj a pierdut primul set, după ce a condus în majoritatea timpului, formația gazdă reușind să puncteze de cinci ori în final și să ducă scorul de la 20-21 la 25-21. Cu moralul ridicat, Grot Budowlani Łódź a început tare setul secund, însă deși aveau la un moment dat un avantaj confortabil, 7-2 și 9-5, polonezele au fost „prinse” din urmă de blăjence, care au egalat la 10. Gazdele au continuat forcingul și au avut avantaj confortabil de trei puncte, însă Blajul a egalat, 18-18. Volei Alba Blaj a intrat în avantaj la scorul de 21-20, pe care l-a menținut până la final.

Setul trei a fost deasemenea echilibrat, echipa noastră a condus în prima parte, dar echilibrul s-a păstrat până spre final. De la 19-20, campioana României a făcut 21-20 și, la fel ca în setul precedent, și-a păstrat avantajul până la final, închizând ecuația calificării. Relaxate și cu calificarea în buzunar, Volei Alba Blaj a cedat setul patru, controlat de gazde, însă campioana României a revenit în decisiv, controlând clar ostilitățile și obținând nu doar o victorie de palmares, ci și una care contează pentru punctajul său european și al României.

Victoriia Russu (25) și Gergana Dimitrova (22), ultima desemnată, la fel ca în meciul tur, MVP-ul partidei, au realizat cel mai multe puncte în această întâlnire. De la Grot Budowlani Łódź, cele mai multe puncte au fost realizate de Aleksandra Kazala (19) și Melis Durul (18).

În semifinale, Volei Alba Blaj va întâlni învingătoarea dintre CSM Târgoviște și Olympiacos Pireu. În primul meci, disputat la Târgoviște, vicecampioana României s-a impus cu scorul de 3-2. Partida retur este programată joi, 2 martie, de la ora 19:30. Semifinalele sunt programate în 15 și 22 martie.

Volei Alba Blaj, care deja a câștigat sezonul regulat al Diviziei A1 cu două etape înainte de final, va juca la Târgoviște, sâmbătă, 4 martie, de la ora 17:30, în penultima etapă a primei faze a campionatului. Partida va fi transmisă în direct de TVR 3. Campioana României va juca, miercuri, 8 martie, de la ora 18:00, în Sala „Timotei Cipariu”, cu CSM București, în prima manșă a sferturilor de finală ale Cupei României.

FOTO: CEV