Volei Alba Blaj, prima victorie în Liga Campionilor

Campioana României, Volei Alba Blaj, a obținut o victorie clară aseară, în deplasare, în fața campioanei Ucrainei, SC Prometey Dnipro, pe care a învins-o cu 3-0 (25-15, 25-22, 25-21), în etapa a treia a Grupei B a Ligii Campionilor la volei feminin. A fost primul succes pentru echipa noastră în actuala ediție a competiției, în urma căruia Volei Alba Blaj a urcat pe locul doi în clasament, cu șanse reale de calificare în faza următoare a competiției.

Meciul, disputat în localitatea Kutná Hora din Cehia, a durat 77 de minute și a fost dominat de echipa pregătită de Stevan Ljubičić. Victoriia Russu, cu 14 puncte reușite, a fost desemnată MVP-ul partidei.

Volei Alba Blaj, care ocupă locul doi în clasament, cu patru puncte, la jumătatea fazei grupelor, va întâlni, în etapa următoare, Vero Volley Milano, miercuri 18 ianuarie, de la ora 21:00, în deplasare. Campioana României va susține ultimele două partide ale grupei la Târgu Mureș, unde va primi vizita echipelor Volero Le Cannet (1 februarie, ora 19:00) și SC Prometey Dnipro (8 februarie, ora 19:00).

Lider în calsamentul Diviziei A1, Volei Alba Blaj se pregătește pentru prima etapă din sezonul regulat al campionatului intern. Campioana României va juca duminică, 15 ianuarie, de la ora 17:00, pe terenul
echipei CSO Voluntari.

Pentru a doua parte a sezonului, Volei Alba Blaj a efectuat două transferuri menite să întărească echipa: centrul american Kaitlyn Hord (22 ani, 1,94 m) și falsul bosniac Dajana Bošković (28 ani, 1,86 m). În schimb, campioana s-a despărțit în această iarnă de căpitanul Nađa Ninković, indisponibilă, din motive medicale, de la începutul sezonului și de extrema Sorina Miclăuș, care se va transfera la FC Argeș Pitești.

Foto: CEV